jordskok hjerte

Beskyt dit hjerte

jordskok hjerte

Beskyt dit hjerte

Urban Alehagen, senior physician og associate professor of Cardiology at Linköping University (hjertespecialist) har sammen med sine kollegaer studeret 443 deltagere over 70 år i et forsøg på at reducere hjerte-kar sygdomme. Hjerte-kar sygdomme er et voksende problem i den vestlige verden.

Et 5 årigt forsøg viser nu at du kan reducere din risiko med hele 54 %. For første gang er der lavet et videnskabeligt forsøg, hvor de 443 deltagere har indtaget Selén og Q10 for at påvise effekten på hjertet. Forsøget viser at de ældres hjertemuskulatur arbejder mindre efter indtagelse, og dermed er knap så belastet, dødeligheden blev reduceret med de 54 %. 

Selén findes i vores kost, men jorden er så udpint og fattig på selén at der slet ikke er nok i kosten. Derfor er Selén tilskud nødvendige for at styrke hjertet, lunger og immunforsvaret.

Selvom forsøget er lille og på 443 deltagere viser det alligevel at der er en sammenhæng med Selén og Q10 i forhold til at forebygge hjerte-kar sygdomme I Finland blev det lovkrav i 1985 at kunstgødning blev tilsat selén og de følgende år faldt hjerte-kar relaterede dødsfald tydeligt.

2012-09-03 13.47.22

Selén. 100-200 mcg (Selenoprecise er det bedste og mest gennemtestede produkt fra Pharma Nord)

Findes i bl.a. : paranødder, fisk, skaldyr, æg, bønner, lever, avocado m.fl.
2012-09-03 13.10.39
Q10.

30-100mg dagligt Findes i bl.a. : Makrel, spinat, sojaolie, fuldkornsprodukter, spinat m.fl.

Bør indtages sammen med fedt for at forbedreoptagelsen

Stor vitamin og Mineralguide
På SundhedsAkademiet finder du den store vitamin og mineralguide til Selén og Q10 (login for at se indholdet)

Kilde