2013-07-26 21.16.05-2

Systemiske enzymer

Enzymer er nødvendige for at fordøje og assimilere din mad. De har også en afgiftende virkning på kroppen. Selvom bugspytkirtlen er ansvarlig for produktion af enzymer samt produktion af insulin, forestil dig så den stress på bugspytkirtlen det er, hvis den hele tiden bliver bedt om at producere enzymer til det meste af den mad du spiser dagligt. Derudover irriteres den med ulødige stoffer og mad som f.eks. sukker og meget kulhydrat der provokerer den til at danne insulin, som belaster den oveni hatten på dens enzymdannelse. Starten på en stresset bugspytkirtel og udviklingen af  type 1 diabetes, og type 2 diabetes.

Resultatet er en abnormt stresset pancreas, ustabilt blodsukker og en formindsket evne til at producere insulin efter behov, og manglende sukkerhåndtering og ubalancer kan være følgerne.

I naturen ville den mad, vi spiser ideelt indeholde de nødvendige enzymer nødvendige for at fordøje maden. For eksempel vil en fødevare med højt proteinindhold også være høj i protease, som er det enzym, der fordøjer proteinet. Desværre indeholder de fleste af vores fødevarer i vores kost ikke længere nogen enzymer, eller enzymerne er blevet systematisk ødelagt for at bevare holdbarheden. Opvarmning og forarbejdning af fødevarer ødelægger de naturlige enzymer.

Alle bør inkludere enzymer i deres kost på daglig basis og helt fra rå fødevarer som frugt og grønt. Ved sygdomme bør i en periode indtages enzymer for at hjælpe hele kroppen tilbage i balance.

Wikipedia skriver: 

Enzymer er biomolekyler, der katalyserer (dvs. forøger hastigheden af) kemiske reaktioner.[1][2] Næsten alle enzymer er proteiner. I enzymatiske reaktioner kaldes molekyler i begyndelsen af processen substrater, og enzymet omdanner substraterne til forskellige molekyler kaldet produkter. Næsten alle processer i en celle behøver enzymer for at kunne forløbe tilstrækkelig hurtigt. Eftersom enzymer er ekstremt selektive angående deres substrater og kun forøger hastigheden af nogle få reaktioner blandt mange mulige, bestemmer det sæt af enzymer, der er syntetiseret i en celle, hvilken stofskiftevej, der indtræffer i cellen.

Enzymer virker, ligesom alle andre katalysatorer, ved at sænke aktiveringsenergien for en reaktion (Ea eller ΔG‡). Dette forøger reaktionshastigheden dramatisk, så den i de fleste tilfælde er millioner af gange hurtigere end hastigheden for sammenlignelige ikke-katalyserede reaktioner. Ligesom andre katalysatorer bliver enzymer ikke forbrugt i den reaktion, de katalyserer, og ej heller forandrer de reaktionens kemiske ligevægt. Enzymer adskiller sig dog fra andre katalysatorer ved at være langt mere specifikke og er kendt for at katalysere omkring 4.000 biokemiske reaktioner.[3] Nogle få RNA-molekyler kaldet ribozymer katalyserer ligeledes reaktioner, hvoraf et yderst vigtigt eksempel er nogle dele afribosomet.[4][5] Syntetiske molekyler kaldet kunstige enzymer udviser også enzymlignende katalysatoreffekt.[6]

Enzymaktivitet kan påvirkes af andre molekyler: Inhibitorer er molekyler, der sænker enzymaktiviteten; aktivatorer er molekyler, der hæver aktiviteten. Mange medikamenter oggiftstoffer er enzyminhibitorer. Aktiviteten påvirkes også af temperaturen, de kemiske omgivelser (fx pH) og koncentrationen af substratet. Nogle enzymer bruges kommercielt, for eksempel i syntesen af antibiotika. Derudover bruger nogle husholdningsprodukter enzymer til at fremme biokemiske reaktioner (fx nedbryder enzymer i biologiske vaskemidlerprotein- eller fedtpletter på tøj, og enzymer i kødmørnere nedbryder strukturerende proteiner, hvilket gør kød nemmere at tygge).

Det var forklaring på enzymer ifølge wikipedia.

Følgende enzymer bør indtages:

Protease, som fordøjer proteiner
Amylase, som fordøjer kulhydrater
Lipase, som fordøjer fedtstoffer
Cellulase, som fordøjer fiber

Hvorfor har du brug for enzymer? 
Enzymer er ansvarlige for opbygning, syntetisering, fungerer som bærer, dispensering, levering, og fjernelse af de ingredienser og kemikalier vores krop bruger. Fordøjelsesenzymer nedbryder den mad, du spiser, frigiver næringsstoffer til energiproduktion og cellevækst og reparation. Teorien om, at enzymer er ødelagt i maven er forældet og er blevet modbevist.

Indeholder maden enzymer?
Enzymer er tilgængelige fra fødevarer, men kun rå, levende fødevarer indeholder enzymer. Kogte og forarbejdede fødevarer er helt blottet for enhver gavnlige enzymer. Ved indtagelse af fordøjelsesenzymer supplement øges fordøjelsesprocessen, hvilket øger den ernæringsmæssige værdi af din mad. De almindelige virkninger af fordøjelsesbesvær, oppustethed, mavesmerter og gas lindres typisk.

Er enzymer skadelige, er det muligt at tage for mange?
Nej, som aktive proteinmolekyler, kan enzymer ikke akkumuleres i kroppen. De bibringer enzymatisk aktivitet, som kan vare 1-4 timer, før de elimineres fra kroppen, eller proteinerne nedbrydes og aminosyrer anvendes til andre formål.

Protease (protein)
Proteaser (også kaldet peptidaser og proteolytiske enzymer) er enzymer som nedbryder proteiner ved at spalte proteinernes peptidbindinger. Mange fordøjelsesenzymer, f.eks. pepsin og trypsin, er proteaser.

Nogle proteaser er meget specifikke og virker kun på et enkelt eller ganske få proteiner. Det gælder f.eks. de proteaser som indgår i syntesen af andre proteiner. De kan også være specifikke mht. hvor i en polypeptidkæde de spalter bindinger.

Proteaser, som f.eks. fordøjelsesenzymerne, er meget uspecifikke og nedbryder alle de proteiner de kommer i nærheden af. Da proteaserne selv er proteiner, bliver de også nedbrudt af andre proteaser. proteaser spiller også en central rolle i mange fysiologiske processer. Uden proteaser vil tarmens slimhinde ikke være i stand til at fordøje proteiner, og det forårsager alvorlige konsekvenser for dit helbred.

Hvor findes protease?
I vegetabilske kilder som papaya og ananas.

De sundhedsmæssige fordele ved Protease
Proteolytiske enzymer er yderst vigtige for fordøjelsen af ​​mange fødevarer. Men deres tarm pligter er ikke kun begrænset til at fordøje maden. De er også i stand til at fordøje cellevæggene af uønskede skadelige organismer i kroppen og nedbryde uønsket affald såsom toksiner, celledele og ufordøjede proteiner. Protease hjælper derfor også med at fordøje de små ting, så vores immunsystem kan arbejde hårdt og koncentrere sig om at undgå toksin overbelastning.

På denne måde spiller fordøjelse en stor rolle i den generelle sundhed, og enzymer er en stor del af fordøjelsessystemets sundhed.

Opvarmning forøger antioxidant-aktiviteten hos visse fytokemikalier. Sædvanligvis fordi planternes cellevæg bliver blødgjort, hvilket gør det lettere for vores krop at opsuge de vigtige stoffer. Ofte er det i sammenhæng med carotenoider. For de fleste andre fytokemikalier har opvarmning en negativ effekt. Opvarmningsmetode, temperatur og også opvarmningstiden er faktorer, der påvirker resultatet. Mange fytokemikalier er vandopløselige, så tabet er større ved kogning end ved dampning. Tabet af enzymer accelererer, når kogetiden forlænges og temperaturen stiger.

Der er 3 grupper af enzymer:

 1. Metaboliske enzymer spiller en central rolle i kroppens processer. De hjælper blandt andet med at udbedre skader og helbrede væv.
 2. Fordøjelsesfremmende enzymer hjælper med at fordøje maden, så kroppen kan få næring.
 3. Enzymer i rå fødevarer begynder processen med at fordøje og støtter kroppens egne fordøjelsesenzymer (derfor råkost inden mad er godt)

Følgende liste indeholder nogle sundhedsmæssige fordele ved at supplere med protease, samt noget af det spændende forskning, der udføres på protease og dens anvendelsesmuligheder for menneskers sundhed og sygdomsforebyggelse:

1. Inflammatorisk tarmsygdom

En amerikansk undersøgelse fra 2010 om inflammatoriske tarmsygdomme fandt, at det proteolytiske enzym bromelain kunne hjælpe med at reducere inflammation og endda tumordannelse i tyktarmen.

2. Forbrændinger af huden og mavesår

En brasiliansk undersøgelse fra 2010 i “Burns” tidsskrift fandt, at indtagelse af protease kan hjælpe cellulær reparation i tilfælde af forbrændinger af huden og mavesår i laboratoriemus.

3. Forstuvninger og smertelindring

Et dobbelt-blind, placebo-kontrolleret forsøg med 30 personer med kroniske nakkesmerter fandt, at de patienter, der bruger et proteaseenzym oplevede moderat reduktion i smerte, når der sammenlignes med placebo. Kliniske forsøg viser, at proteaseenzymer kan fremskynde tiden hvormed  forstuvninger, blå mærker, knoglebrud og vævsskader heler og helbredes.

4. Bremse eller stoppe Inflammation

Proteaseenzymer bremser eller standser inflammation ved at neutralisere de biokemiske stoffer forbundet med det inflammatoriske respons (dvs., bradykinins og eicosanoider). Dette kan føre til alt fra en reduktion i hjertesygdomme, til forebyggelse af kræft, og reduceret risiko for at udvikle Alzheimers.

5. Slidgigt Smerter

En undersøgelse udført på over 400 mennesker konstaterede, at proteaseenzymer kunne reducere slidgigt smerter lige så meget som den almindeligt foreskrevne anti-inflammatorisk, slidgigt medicin diclofenac. Så meget desto større grund til at indtage noget så simpelt som protease og ikke medicin med bivirkninger

6. Sports-relaterede skader

Forskningen tyder på, at proteaseenzym kombinationer kan hjælpe med hurtigere opheling af sportsskader. Et dobbelt-blind, placebo-kontrolleret studie af mere end 40 personer med sports-relaterede skader konstaterede, at ved indtagelse af  proteaseenzymer kunne de opnå en hurtigere helbredelse, samt reducere tiden hvor de var nødsaget til at holde pause fra deres aktive sport med op til 50%. Anden forskning har vist, at ved at tage proteaseenzymer kunne det medføre væsentligt hurtigere ophelingstid efter en skade, særlig i tilfælde af milde frakturer.

7. Gavnlige tarmbakterier

Forskning viser, at proteaseenzymer giver vores celler kritiske aminosyrer og er afgørende for væksten af gode sunde ​​mælkesyrebakterier – de gode former for tarmbakterier, der medvirker ved nedbrydelsen.

8. Kredsløbssygdomme og lymfesystemet

Proteaseenzymer hjælpe med at rense organisk affald ud af vores kredsløb og lymfesystemet.

9. Blodpropper

Nogle former for protease kan sætte skub i “kvaliteten” af blodlegemer, så det giver en bedre kredsløbs respons, og mindsker risikoen for blodpropper.

10. Fordøjelsessygdomme

I en anden undersøgelse offentliggjort i februar 2007 i  ”Enzym og Mikrobiel Teknologi” tidsskrift, viste protease sig at være et nyttigt hjælpemiddel for en række forhold, herunder fordøjelsessygdomme.

Protease med DPPIV (FCC 60000 HUT / g)
Protease nedbryder proteiner og gluten, og er afledt af Aspergillus oryzae, Aspergillus niger og Bacillus subtilis. Dette er en protease blanding der fremkommer ved gæring af tre mikrobielle organismer. Det er en blanding af syre, neutrale og alkaliske proteaser, der giver aktivitet gennem hele pH-området i det gastrointestinale system (aktiv fra pH 2,5 til 9,0). DPPIV er en blanding af forskellige proteaser (enzymer, som nedbryder protein), som efterligner kroppens egne naturlige DPPIV enzymer. I fordøjelsen, hydrolyserer proteaser (nedbryder) proteinet i mindre polypeptider og frie aminosyrer. Denne handling øger fordøjeligheden af ​​proteiner, uanset kilden. Denne kraftfulde blanding af enzymer hydrolyserer alle typer af protein, herunder gluten fra korn. De fleste mennesker er følsomme over for gluten i hvede, byg og rug. Reaktionen kan være fra mindre abdominalt ubehag op til meget alvorlige reaktioner i disse personer med cøliaki. Denne blanding er virkelig ideel til at hydrolysere “skjulte” gluten findes i stærkt forarbejdede fødevarer. Denne protease blanding demonstrerer både exopeptidase og endopeptidaseaktivitet med høj substratspecificitet. Exopeptidase enzymer hydrolyserer proteinmolekyler fra endepunktet for peptidkæder og frigører aminosyrer, mens endopeptidase hydrolyserer proteinmolekyler i en indre peptidbinding frigørende peptider af forskellige længder. Alle proteaser demonstrere anti-inflammatorisk aktivitet, når de tages korrekt

Amylase (FCC 22500 DU / g)
Amylase nedbryder stivelse og er afledt fra Aspergillus oryzae. Dette er et a-amylase enzym fremstillet ved fermentering af den fungale organisme Aspergillus oryzae. Alpha Amylase er et endoamylase som hydrolyserer (nedbryder) stivelse og glycogen til dextrin, glucose og maltose. Ris og kartofler indeholder de højeste niveauer af stivelse.

Glucoamylase (FCC 20 AGU / g)
Glucoamylase nedbryder stivelse og er afledt fra Aspergillus niger. Glucoamylase enzym (også kaldet amyloglucosidase) fremstilles ved fermentering af den fungale organisme Aspergillus niger. Glucoamylase er en exoamylase, som hydrolyserer (nedbryder) stivelse, producerer maltose og frigør glucose-underenheder fra den ikke-reducerende ende af stivelsen. Sammen med andre amylaser, yderligere glucoamylase forbedres fordøjelsen og den ernæringsmæssige værdi af fødevarebaserede stivelser.

Lactase (FCC 1500 ALU / g)
Lactase nedbryder laktose (mælkesukker) og er afledt fra Aspergillus oryzae. Ernæringseksperter vurderer, at 10 – 20% af befolkningen er laktose intolerant. Visse etniske grupper har meget højere laktoseintolerans. Lactase er beregnet til at hydrolysere (nedbryde) mælkesukker, kaldes lactose, i sine bestanddele, glucose og galactose. Lactase er afledt af fermentering af Aspergillus oryzae. De fleste asiatiske, afrikanske og Native amerikanske folk er laktose intolerant. Omkring 20 procent af kaukasiere producerer ikke laktase som voksne og bør supplere deres kost med laktase.

Cellulase I og II (FCC 625 CU / g)
Cellulase nedbryder cellulose (frugter og grøntsager), og er afledt af Trichoderma reesei og Bacillus licheniformis. Hver plantecelle er omgivet af et ikke-levende kompleks, kaldet en cellevæg. En vigtig del af cellevægge er et komplekst kulhydrat, cellulose. Mennesker  producerer ikke enzymer, der er nødvendige for at fordøje cellulose. Cellulaseenzymer støtter i den samlede nedbrydning af plante-baserede fødevarer og øger den ernæringsmæssige værdi af disse fødevarer.

Maltase (FCC 50 DPO / g)
Maltase nedbryder maltose (korn, bælgplanter og byg), og er afledt fra Aspergillus oryzae. Maltase er et exo-carbohydrase-enzym, der kun virker på den ikke-reducerende ende af stivelse, og producerer disaccharidet maltose. Kombineret med de andre carbohydrase-enzymer, forstærker den den samlede nedbrydning af stivelse og andre kulhydrater. Den er fremstillet ved fermentering af Aspergillus oryzae eller fra bygmalt.

Hemicellulase (FCC 1000 HCU / g)
Hemicellulase nedbryder hemicellulose (frugt, grøntsager, korn og korn), og er afledt af Trichoderma reesei. Hemicellulose er en anden vigtig komponent i cellevæggen i planter. Indtagelse af hemicellulase hjælper i på den samlede fordøjelse og øger næringsværdien af ​​plante-baserede fødevarer. Hemicellulase fremstilles ved fermentering af fungale organisme Trichoderma reesei.

Xylanase (FCC 50 XU / g)
Xylanase nedbryder xylose (høje fiber fødevarer, kerner og korn), og er afledt af Trichoderma reesei. Xylanase er en særlig form for hemicellulase. Det er især effektivt til at fordøje højt fiberholdige fødevarer, som har et meget højt indhold af xylaner, et komplekst polysaccharid, der består af en kæde af 5-carbon sukker kaldes xylose. Xylanase fremstilles ved fermentering af fungale organisme Trichoderma reesei.

Beta-glucanase (FCC 50 BGU / g)
Beta glucanase nedbryder beta-glucaner (fiberrig fødevarer, kerner og korn), og er afledt af Trichoderma reesei. Korn, hvede, byg og rug, indeholder beta-glucaner, en slags kulhydrat. Beta glucaner kan blive tyktflydende i tarmkanalen, give langsommere naturlig peristaltik (tarm sammentrækninger). Beta-glucanase enzym hydrolyserer disse glucaner, reducerer viskositeten og afbalancerer den naturlige peristaltik. Beta-glucanase fremstilles ved fermentering af den fungale organisme Trichoderma reesei. Beta-glucaner er mest almindelige forekommende i kornkerner, hvede, byg og rug, samt bagegær.

Serrapeptase (10.000 SU / g)
Serrapeptase nedbryder fibrin og slim, og er afledt fra Serratia marcescens. Serrapeptase er et stærkt proteolytisk enzym med fibrinolytisk og antiinflammatorisk aktivitet. Fibrinolyse er opløsning af blodpropper. Det er et bakteriel kilde proteaseenzym fremstillet ved fermentering af Serratia marcescens. Serrapeptase anvendes primært som et systemisk enzym. Det understøtter sund ledfunktion, bidrager til at opretholde et normalt inflammatorisk respons, og viser kraftig fibrinolytisk aktivitet, hvilket er vigtigt for kardiovaskulær støttebehandling. Andre funktioner omfatter en formindskelse af arvæv og en reduktion af viskositeten af ​​slim i lunger og næse. Viskositet er en væskes, gas eller plasmas træghed eller dens indre friktion. Eksempelvis er vand “tyndt”, hvorimod honning er “tykt”, hvorfor vand har en lavere viskositet end honning.

Nattokinase (800 FU / g)
Nattokinase nedbryder fibrin og slim, og er afledt af Bacillus natto, Bacillus subtilis natto. Den organisme, der producerer nattokinase blev oprindeligt opdaget i en fermenteret soja fødevare kaldet natto. Nattokinase er et stærkt proteolytisk enzym med fibrinolytisk og antiinflammatorisk aktivitet afledt fra bakterien Bacillus subtilis natto og / eller Bacillus natto, som oprindeligt blev fundet i natto, en traditionel fermenteret sojabønne fødevare, der er meget populær i Japan.

Bromelain (FCC 375.000 PU / mg)
Bromelain nedbryder protein og inflammatoriske faktorer, og er afledt fra Ananas comosus. Bromelain er et uddrag fra stilken eller saft af ananas, Ananas comosus. Bromelain hjælper med at fordøje proteiner og kan også anvendes for dens anti-inflammatoriske egenskaber, når de anvendes systemisk.

Papain (FCC 200.000 PU / mg)
Papain nedbryder protein og inflammatoriske faktorer, og er afledt fra Carica papaya. Papain er et ekstrakt fra umoden papaya, Carica papaya. Papain demonstrerer både exoprotease og endoprotease aktivitet med et bredt pH-område. Det hjælper med at fordøje proteiner og kan også anvendes for dens anti-inflammatoriske egenskaber, når den anvendes systemisk (systemisk=hele kroppen)

Alpha galactosidase (FCC 250 GALU / g)
Alpha Galactosidase nedbryder komplekse kulhydrater, og er afledt fra Aspergillus niger. Alpha Galactosidase hjælper med at fordøje korn og bælgfrugter, der indeholder mange ikke-fordøjelige sukkerarter kaldet oligosaccharider. Disse resulterer ofte i abdominal ubehag, gas og oppustethed. Alpha Galactosidase nedbryder disse oligosaccharider meget effektivt. Det fremstilles ved fermentering af Aspergillus niger.

Lipase (FCC 675LU / g)
Lipase nedbryder fedtstoffer og olier, og er afledt fra Aspergillus niger. Lipase er et lipolytisk enzym fremstillet ved fermentering af Aspergillus niger. Lipase katalyserer hydrolysen (nedbrydelsen) af ​​fedtstoffer og olier, hvilket giver monoglycerider, diglycerider, glycerol og frie fedtsyrer. Det har bred substratspecificitet på fedtstoffer og olier af vegetabilsk og animalsk oprindelse.

Katalase (FCC 25 BU Baker enhed / g)
Katalase nedbryder H2O2 til vand og ilt, og er afledt fra Aspergillus niger. Katalase er et antioxidant enzym, som katalyserer omdannelsen af ​​hydrogenperoxid til vand og oxygen. Hydrogenperoxid er et biprodukt af cellemetabolisme, som tjener visse nyttige funktioner, herunder i et immunrespons.

Invertase (FCC 1000 SU / g)
Invertase nedbryder saccharose og tabel sukker, og er afledt fra Saccharomyces cerevisiae. Invertase er et anden carbohydrase enzym, der spalter sucrose (almindelig sukker) i sine bestanddele, glukose og fruktose. Kombineret med alle de andre kulhydraser, forstærker den samlede nedbrydning af stivelse og andre kulhydrater. Det fremstilles ved gæring af Saccharomyces cerevisiae.

Pectinase (FCC 2500AJDU / g)
Pectinase nedbryder pektin og kostfibre, og er afledt fra Aspergillus niger. I planteceller, består pectin af et komplekst sæt af polysaccharider, som findes i de fleste primære cellevægge og er særlig rigelige i ikke-træagtige dele af planter, især frugt og grøntsager. Pectinase hydrolyserer selektivt og depolymeriserer naturligt forekommende pectin.

Fytase (FCC 15 FTU / g)
Fytase nedbryder frø, majs, soja og nødder, og er afledt fra Aspergillus niger. Fytase er et enzym, der katalyserer hydrolyse af fytinsyre (myo-inositol hexakisphosphate), et ufordøjelig, organisk molekyle, der indeholder seks fosfatmolekyler. Fytinsyre ikke blot nedsætter det tilgængelige phosphor, men det binder visse vigtige mineraler og gør dem uabsorberbar. Disse omfatter zink, jern og i mindre omfang, calcium og magnesium. Fytinsyre og dets saltform, fytat, findes almindeligvis i mange planter, især korn og frø. Fytase katalyserer frigivelsen af ​​uorganisk phosphor, samt andre bundne essentielle mineraler.

Glucoseoxidase (200GO / g)
Sjældent og findes i en blanding af systemiske enzymer eller fordøjelsesenzymer supplement. Glucoseoxidase nedbryder glucose til H2O2, og er afledt fra Aspergillus niger. Glucoseoxidase er et oxidoreduktase-enzym. Det vil sige, et enzym, der katalyserer overførslen af ​​elektroner fra et molekyle (reduktionsmidlet) til en anden (oxidanten). Glucoseoxidase katalyserer oxidationen af ​​glucose til hydrogenperoxid (H2O2) og D-glucono-d-lacton. I celler, hjælper glucoseoxidase med at nedbryde sukker ned i dets metabolitter. Det giver også betydelig antibakteriel aktivitet fra produktionen af ​​H2O2

Sådan får du masser af enzymer

 • Spis frugter som ananas, papaja og kiwi, der er meget rige på gode enzymer.
 • Drik også masser af friskpresset raw frugtjuice
 • Spis mange rå grøntsager og drik dem som selvpresset juice. Er forfødelsen svag så damp dine grøntsager, da rå grøntsager kan være svære at fordøje for en syg tarm/krop
 • Du hjælper din fordøjelse ved at spise råkost før hvert måltid.
 • Undgå at opvarme frugt og grønt over 42 grader, for det ødelægger enzymerne.
 • Spis nødder, spiret korn og kerner, f.eks. græskarkerne (zink) og solsikkekerner.
 • Vælg mælkesyregærede grøntsager som surkål (sauerkreaut), kimchi,
 • Lær at spire. Alle former for spirer er enormt rige på enzymer.
 • Frisklavet hvedegræs juice. Hvedegræs indeholder mere end 30 enzymer og har mange helsebringende egenskaber.
 • Forsøg at få frugt og grønt til måltiderne til at fylde mindst halvdelen af tallerkenen.
 • Lav skønne sunde hjerne booster smoothies, smoothies om morgenen med masser af bær og frugt.  Brug f.eks. mandelmælk, nøddemælk, hampemælk, hampeproteinpulver, husk (loppefrøskaller), hørfrøolie,blåbær, jordbær og hindbær.
 • Tag et godt enzymtilskud (Veganzyme)

Hvor kan jeg finde den bedste kilde til enzymer i tilskud?

Enzymprodukter

VeganZyme ™ indeholder en 100% veganer form for protease. Det kommer fra alle vegetariske, ikke-GMO-kilder, er kosher certificeret, glutenfri, lavet i USA, indeholder ikke animalske produkter, og er helt velegnet til vegetarer og veganere.

VeganZyme ™ er det mest avancerede full-spektrede, systemiske og fordøjelsesenzym formel i verden og er fri for fyldstoffer og giftige forbindelser. Denne formel indeholder fordøjelsesenzymer, der hjælper med at fordøje fedtstoffer (lipider), sukkerarter, proteiner, kulhydrater, gluten, frugt og grøntsager, korn, bælgfrugter, klid, nødder og frø, soja, mejeri og alle andre fødevarer kilder.

VeganZyme ™ kan også anvendes som et systemisk enzym blanding for at nedbryde overskydende slim, fibrin, forskellige toksiner, allergener, samt overskydende størkningsfaktorer i hele kroppen, ved opbygning af led, brusk, diskusprolaps, forgiftninger, vaccine afgiftning m.fl.